Regelmatig krijg ik de vraag van mensen of ze mij als eerste kunnen bellen bij overlijden? Voor wie werk je eigenlijk? Welke aula is van jou? We zijn verzekerd, mag jij de uitvaart dan wel doen? Veel vragen waar ik graag antwoord op geef.

Ik werk als zelfstandige. Ik ben niet aan een organisatie verbonden en werk met vele collega’s samen. Je mag mij altijd als eerste bellen. Ongeachte waar je verzekerd bent, kan ik jullie bij elk overlijden begeleiden. Je hebt immers altijd de vrijheid om zelf te kiezen, maar dit is vaak onduidelijk of onbekend bij een overlijden en door de emotie en het verdriet wordt er vaak op de verzekeringspolissen gekeken en hier staat vaak een telefoonnummer bij vermeld met de tekst: Bel bij overlijden… Als je dat nummer belt krijg je meestal een grote uitvaartondernemer aan de lijn, die is aangesloten bij de uitvaartverzekering. Deze begint tijdens het gesprek al de uitvaart te organiseren en dan durf je vaak niet meer te zeggen dat dat eigenlijk niet de bedoeling is, maar dat je eigenlijk alleen een overlijden wilde melden. Als ik bij een overlijden gebeld wordt, neem ik contact op met de verzekeraar om het overlijden te melden, dit hoef je zelf dan niet te doen en dit geeft vaak rust.

En ja…welke aula is van mij?
Ik beheer zelf geen aularuimte of familiekamer, maar huur de ruimte bij een collega uitvaart-
ondernemer. De familie of nabestaanden hebben zelf de keuze wat hun wensen zijn. Wat het beste past bij de situatie en bij de wensen van de overledene. Thuisopbaring is ook steeds vaker een wens van de familie en ook dit kan ik voor u verzorgen. Hopelijk heb ik voor u ook enkele vragen kunnen beantwoorden. Heeft u toch nog andere vragen? U mag altijd contact met mij opnemen. Ik vertel graag wat de mogelijkheden zijn.
Gewoon… ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!