Enkele weken geleden, op een winterse vrijdagochtend word ik gebeld. Ik heb een mevrouw aan de lijn die mijn advertentie in de krant heeft gezien. Ze heeft hem uitgeknipt en op de koelkast geplakt. Zij en haar man willen graag een gesprek en als het kan wel heel graag vòòr komende donderdag, want dan wordt haar man geopereerd. Stel nu dat in het ergste geval de operatie niet goed zou gaan, dan hadden ze dit in ieder geval al mooi geregeld, waren haar woorden. Natuurlijk maak ik daar tijd voor vrij en we spreken af op de dinsdagochtend voor de operatie rond koffietijd. Ik word warm welkom geheten door meneer en mevrouw. We nemen plaats aan de keukentafel, koffie wordt geserveerd en het gesprek kan beginnen.

Ik luister naar hun wensen. Ik geef tips en adviezen over de mogelijkheden en ze bladeren wat, in de door mij meegenomen boeken. Hierin staan meerdere voorbeelden van rouwkaarten en kisten. Wat een keuze in rouwkaarten is er toch, de één nog mooier dan de ander. Ook bij een kist zijn er zoveel opties, met daarnaast ook de mogelijkheid om te kiezen voor rieten manden of opbaarplanken. Ik noteer de voorlopige wensen van mevrouw en meneer. Mochten ze na verloop van tijd toch anders gaan denken over bepaalde gemaakte keuzes, dan is dit uiteraard geen enkel probleem. Dit kunnen zij mij doorgeven en dan pas ik het natuurlijk aan.

Ze zijn blij dat een aantal voor hen belangrijke wensen zijn uitgesproken en op papier staan. Dit geeft rust, mocht er toch iets gebeuren. Ik bedank de familie voor hun tijd en laat mijn visitekaartje achter, de advertentie op de koelkast kan nu vervangen worden. Ik neem afscheid en wens meneer veel sterkte en succes met zijn operatie.

Afgelopen week ging ik spontaan even bij mevrouw en meneer langs. De operatie van meneer is gelukkig goed verlopen en daar ben ik blij om. Voor nu hoeven ze nog geen gebruik te maken van mijn diensten, maar de uitvaartwensen zijn bekend voor in de toekomst. Deze heb ik netjes uitgewerkt op papier en een kopie laat ik bij hen achter. Met een goed gevoel verlaat ik meneer en mevrouw.

Zou u het ook fijn vinden om uw wensen met mij te bespreken? Wilt u voorkomen dat uw partner voor onverwachte beslissingen komt te staan? Ik kom gewoon kosteloos en vrijblijvend bij u thuis om onder het genot van een kopje koffie uw uitvaartwensen te bespreken…

Gewoon ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!’