We zijn net in het jaar 2020 beland. Ik hoop dat u fijne dagen heeft gehad en het nieuwe jaar goed begonnen is. Met de komst van het nieuwe jaar beginnen mensen vaak met goede voornemens, welke in het nieuwe jaar uitgevoerd moeten worden, maar moeten we het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens? Is het niet reëler dat je met een mooi, goed voornemen begint als de tijd daar is en niet gebonden aan een datum?

Dat we ons altijd bewust zijn van de goede voornemens en ze ook blijven uitvoeren, maar hoe moeilijk is dat? Hoe snel vallen we niet weer in ons oude vertrouwde patroon? Om een voornemen te volbrengen is veel moed en kracht voor nodig. Maar wat is mijn voornemen en nieuwe uitdaging voor dit nieuwe jaar dat nog voor ons ligt?

Ik heb niet veel voornemens. Maar ik hoop dat ik op dezelfde manier zoals ik tot nu toe heb gedaan families en nabestaanden mag begeleiden in een emotionele tijd. Dat we samen een mooi afscheid mogen voorbereiden, ieder naar zijn eigen wens.

De wandelingen gaan we ook komend jaar weer verzorgen en ik hoop dat ik weer vele mensen mag helpen om weer mooie contacten te krijgen. Zodat zij zich weer gezien en gehoord voelen door de medemens en het begrip en een luisterend oor vinden bij elkaar.

Mijn uitdaging voor komend jaar is om mij te blijven verdiepen in de mogelijkheden rondom het afscheid, cursussen blijven volgen om up-to-date te blijven en om handvaten te krijgen in sommige situaties. Iedere situatie is namelijk uniek en verdiend zijn eigen aanpak.

Ook contacten onderhouden met leveranciers van kisten, wades, kaarten en alles wat bij een uitvaart komt kijken, zijn waardevol en de mooie contacten met lieve collega’s blijven onderhouden om fijn samen te kunnen werken, behoort zeker tot mijn persoonlijke doelen. Alleen werken is soms eenzaam, het is fijn dat je op fijne collega kunt terugvallen.

Dus al met al weer mooie uitdagingen voor dit mooie nieuwe jaar. Ik wens u een mooi, liefdevol en gezond 2020, dat al u dromen en wensen mogen uitkomen en verwezenlijken.