Begin dit jaar kwam ik, tijdens een netwerkbijeenkomst voor mensen die werkzaam zijn in de uitvaartbranche, in contact met Elaine. Verassend genoeg komt Elaine uit Overdinkel. Zo dichtbij, maar ik had nog nooit van haar gehoord. Tijdens ons gesprek vertelde Elaine over haar passie, paarden. Elaine werkt met paarden om mensen te coachen die zelf eventjes niet meer weten hoe ze verder moeten of bij bijvoorbeeld rouwverwerking, bij een burn-out of stress, zelfontplooiing, balans privé en werk of allerlei andere persoonlijke problemen. Om te ervaren hoe het werkt en mensen kan helpen en voordat ik mensen iets kan aanbevelen, vind ik dat ik het eerst zelf moest ervaren en wilde graag een afspraak met Elaine. Door omstandigheden duurde het even, maar uiteindelijk werd deze afspraak gemaakt.
Niet veel later ging ik bij Elaine langs bij de stallen. Hier vertelt Elaine hoe een sessie met haar en de paarden in zijn werk gaat. Elaine werkt met May, het paard van stalgenoot Mieke en haar met haar eigen paard Tarak. Vandaag werken we met May en samen halen we May uit de wei. We gaan naar de bak en Elaine zet een parcours uit. Elaine vertelt hoe het ongeveer werkt en ik laat het over me heen komen. Zonder iets te zeggen voelt May mij haarfijn aan en zelfs ik, geen paardenkenner, snapt wat May bedoelt. Onvoorstelbaar dat een paard je zo een spiegel kan voorhouden. Wat een bijzondere ervaring!
Het was een superfijne middag en ik heb goede tips gekregen waarmee ook ik aan de slag kan en zie zeker de mogelijkheid dat May en Elaine kunnen helpen bij de rouwverwerking. Misschien denkt u nu, dit is ook iets voor mij of misschien kent u iemand wie dit zal aanspreken, aarzel niet en bel Elaine of neem eens een kijkje op haar website: www.novaqi.nl

Op deze manier hoop ik mensen iets te kunnen aanbevelen als daar behoefte aan is.

Gewoon…
‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!