Oud- en nieuwjaarsdag zijn net als de Kerst, gezellige dagen, maar ook dagen om even stil te staan bij het afgelopen jaar en de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wat heeft 2018 mij gebracht en zijn mijn verwachtingen uitgekomen?

2018 was het jaar dat ik mijn bedrijf ben gestart. Je weet dan nog niet zo goed wat je te wachten staat, maar mijn dromen zijn meer en meer werkelijkheid geworden. 2018 is het jaar dat ik vele mensen heb ontmoet, mensen waarmee ik samenwerk en mensen die mij geholpen hebben mijn bedrijf goed te starten.

Daarnaast heb ik fijne families ontmoet. Families die ik mocht begeleiden tijdens de terminale fase van hun dierbare of bij een onverwachts overlijden. Zij lieten mij toe in hun emotie en verdriet. Zij gaven zich bloot in de situatie waarin ze zich bevonden en dat is niet de meest gemakkelijke periode. Ze vertrouwden op mijn advies en mijn kennis. Ook na het afscheid heb ik nog fijn contact met de nabestaanden. Mooi om toch nog vanaf de zijlijn betrokken te zijn. Niet alleen in Losser wisten de mensen mij te vinden, maar ook verder weg: Lemselo, Tubbergen, Ootmarsum, Delden, Hengelo, Beckum ect. Ze hadden allemaal vertrouwen in mij en in de manier waarop ik werk. Daar ben ik erg dankbaar voor. De spontane ontmoetingen in de supermarkt, de markt of op een verjaardag zijn bijzonder en hier kwamen mooie gesprekken uit voort, fijn om met mensen in gesprek te kunnen gaan en hun vragen te kunnen beantwoorden, want het is en blijft toch een moeilijk onderwerp.

Er zijn vele leuke en lieve collega’s op mijn pad gekomen. Heerlijk om die te hebben en te weten dat ze er ook voor je zijn. Samen sparren over het werk, een cursus of lezing bezoeken. Elkaar een paar extra handen bieden bij een grotere uitvaart of soms gewoon even om gezellig te kletsen. Ook hier ben ik alom heel dankbaar voor.

Naast de nieuwe mensen die ik ben tegengekomen wil ik uiteraard mijn gezin niet vergeten. Die moesten ook wennen aan de verandering, maar hebben mij altijd gesteund. Goede vrienden die vertrouwen in mij hebben gehad en waar ik altijd de bemoedigende woorden van kon verwachten als ik ze nodig had, zo fijn! Dus al met al heb ik een bewogen, maar mooi en tevreden jaar achter de rug en ook in dit nieuwe jaar hoop ik weer fijne families te mogen begeleiden in de verdrietige periode, zodat we samen een mooi afscheid kunnen voorbereiden.

Ik wens u allen een gezond, liefdevol en fantastisch 2019! Dat alle wensen en dromen mogen uitkomen.

Gewoon ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!’