Wanneer een dierbare overlijdt, komt er in korte tijd veel op u af! Er moeten belangrijke keuzes gemaakt worden en vele zaken moeten worden geregeld. Het is dan fijn als er iemand bij u is die u hierin begeleidt, een warme persoonlijkheid die u eerlijk advies geeft, met u meedenkt en helpt in het gehele proces rondom de uitvaart en de tijd hierna. Zo’n iemand is Miranda Elferink – Blokhuis.

Miranda heeft de studie Uitvaartbegeleiding gevolgd en deze eind 2017 afgerond. ‘Ik speelde al lang met de gedachte om mensen te willen helpen bij de uitvaart, ik werk in de zorg en zie dat zorg niet ophoudt na overlijden. Ook de zorg voor de nabestaanden mag niet worden vergeten. Om deze reden ben ik sinds januari van dit jaar gestart als zelfstandig uitvaartbegeleider’.

‘De symboliek van mijn logo, het klavertje vier, staat voor geloof, hoop, liefde en vertrouwen. Deze waarden vormen de basis van mijn handelen. Rust en vertrouwen is hetgeen wat ik graag wil brengen. Het luisteren en ontzorgen van de nabestaanden, hen adviseren en de nuchtere persoon zijn bij de vele keuzes die gemaakt moeten worden voor de uitvaart. Ik wil uw rustpuntje zijn in deze gehele periode, zodat u zich kan richten op uw verdriet’. Het kan maar één keer, het is onomkeerbaar en moet precies zo zijn, zoals de overledene en u dit wensen. Hierbij respecteer ik ieders wensen, religie en achtergrond’.

Vaak is het maken van de keuzes erg lastig voor de nabestaanden. Sommige dingen zijn wel besproken, andere weer niet. Vooraf nadenken of praten over uw eigen uitvaart of die van een dierbare is moeilijk. Toch kan het rust geven als uw wensen besproken zijn. Niet alleen geeft dat rust voor u, maar ook zeker voor de nabestaanden. Ook te weten wat u of uw naaste absoluut niet willen is van grote waarde. Miranda komt dan ook graag langs om in een persoonlijk gesprek het één en ander met u door te praten of op papier te zetten, zodat nabestaanden weten wat uw wensen zijn. Ook als u weet dat u gaat overlijden is het soms een fijn idee dat u de uitvaartbegeleider alvast ontmoet heeft. Deze voorgesprekken zijn kosteloos en uiteraard bent u na deze gesprekken tot niets verplicht. U kunt haar ten allen tijden bellen op 06-10311666.

Het is een misvatting dat bij overlijden je automatisch moet kiezen voor de, door de verzekering uitgekozen, uitvaartorganisatie. Ongeacht of, hoe en waar u verzekerd bent, u kunt altijd bij Miranda terecht. U bent vrij om zelf een uitvaartbegeleider te kiezen. Zorg voor een uitvaartbegeleider die bij u past en waar u een goed gevoel over heeft.

Gewoon ‘Omdat ieder uitvaart zorg verdient!’