Regelmatig krijg ik de vraag of ik ook mensen kan begeleiden met een uitvaartverzekering. De meeste mensen denken door hun uitvaartverzekering geen vrije keuze te hebben, maar gelukkig is het tegendeel waar.

U heeft in bijna alle gevallen de vrije keuze, ongeacht waar u verzekerd bent. Ik kan altijd de uitvaart begeleiden, ook als die verzekeraar zelf uitvaarten verzorgt. De verzekeraar is namelijk verplicht het bedrag waar u voor verzekerd bent, uit te keren. Ook als u voor begeleiding van een andere uitvaartonderneming kiest. Op de polissen staat meestal goed zichtbaar “in geval van overlijden belt u naar …..”. Dit bent u echter nooit verplicht. Ook geven verzekeraars vaak aan dat de kosten hoger kunnen uitvallen als u niet voor hen kiest, omdat u de kortingen die u bij hen krijgt niet ontvangt bij een andere ondernemer. Dat de korting door hen niet wordt gegeven klopt weliswaar, maar omdat mijn tarieven lager liggen zal u bijna nooit duurder uit zijn voor de begeleiding van een uitvaart dan bij een verzekeraar. Ik verbaas me er dan wel vaak over dat mensen niet goed op de hoogte zijn van hun vrijheid om een goede keuze te maken. Het is namelijk een bijzondere periode die u doormaakt en daarom erg belangrijk dat een uitvaartbegeleider bij u en uw naasten past.

Denkt u er wel eens over na wie dat voor u zou kunnen zijn? Wie mag u bijstaan op intens verdrietige momenten? Het is belangrijk dat u een goed gevoel heeft bij de keuze die u maakt.

Spreekt mijn werkwijze u aan, dan mag u altijd vrijblijvend contact met me opnemen, voor een vrijblijvend gesprek of gewoon om aan te voelen of wij die klik hebben.

Gewoon ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!

Komende zondag, 15 september, is weer de 3 de wandeling voor alleenstaanden. Deze keer starten we bij Zorgboerderij Voswinkel te Losser. We starten om half 11. Deze keer gaat Simone Pots mee om ons onderweg wat te vertellen over kruiden in de natuur. Wees Welkom, opgave kan via Annet Boin: 06 -20365792 of bij mij via 06-10311666. Kunt u niet meewandelen? Aanschuiven voor de koffie en thee kan altijd!