Tijdens voorgesprekken hoor ik wel eens gekscherend; Stop mij maar in een kartonnen doos, een kist is jammer van het geld, veels te duur. Nou….de kartonnen kist is een feit!

Het bedrijf FAIR Coffins biedt milieuvriendelijke kisten aan. Een kist van een nieuw ontwikkelde en gepatenteerde kartonsoort en door de samenstelling van verschillende vezels en ingenieuze bouwconstructie zijn deze kisten sterk en licht in gewicht. Een kist weegt maar 10 kilo en kan tot 200 kilo dragen.

De kist is goedgekeurd voor cremeren en begraven, binnen 6 maanden is de kist namelijk volledig opgenomen door de natuur. Ook voor de bekleding worden milieuvriendelijke materialen gebruikt, de binnenzijde is gemaakt van jutte, bio katoen en Tencel, dat eveneens biologisch afbreekbaar is. De ijzeren schroeven zijn vervangen door golf tees van bamboe en er wordt zo weinig mogelijk lijm gebruikt en als er al lijm wordt gebruikt, dan is deze op basis van natuurharsen, zetmeel en suikers. Zelfs de inkt voor het bedrukken van de kist is vrij van zware verontreinigde materialen.

Nog een mooi bijkomend voordeel is, dat deze kisten worden gemaakt in samenwerking met mensen met een beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt en hebben op diverse locaties werk- en leerprojecten die worden begeleid door ervaren werkcoaches. Ieder kan meedoen in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

FAIR coffins zijn gemaakt van natuurlijk & gerecyclede materialen die biologisch afbreekbaar zijn, de kisten zijn CO2 neutraal en
kunnen worden geleverd in een witte, licht
eiken en grijze kleur. En nog even terugkomende op de eerste opmerking: FAIR coffins zijn aanzienlijk voordeliger dan de traditionele kisten. Wilt u meer informatie neem dan eens een kijkje op de website van FAIR coffins of neem contact met mij op.

Gewoon ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!’