Vakantie is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dit kan komen door diverse aspecten, zoals bijvoorbeeld een financiële oorzaak. Maar ook als je van je partner, kind of andere dierbare afscheid hebt moeten nemen is vakantie ineens een hele verandering. Wat je anders met degene op vakantie deed en deelde, moet je nu je vakantie een andere invulling gaan geven. Zeker als je nog jong en vitaal bent. Ga je alleen of met iemand anders mee en met wie ga je dan mee, wil je dat zelf eigenlijk wel? Allerlei vragen… Het is een gevoel en emotie wat je niet kunt dwingen.

Of als je op vakantie onverwachts afscheid moet nemen heeft dit een levens veranderende impact. Je ging weg met zo’n andere voorstelling. Samen vakantie vieren en de batterij opladen, maar het kan het soms zo anders gaan. Dan beland je op een andere plek wat niet vertrouwd is in een rollercoaster van emoties en verdriet. Hoe moet je dit nu organiseren? Gelukkig zijn er altijd mensen ter plaatse die kunnen helpen en uiteraard mag u mij ook altijd bellen voor informatie en help ik waar ik kan.

Ik wens je ongeacht de situatie waar je inzit een goede vakantie, ieder op zijn eigen manier, wat bij je past. Voor ieder die iemand moet missen een gedicht van Marian van Til.

Nooit zonder jou

Ik ga op vakantie en ik neem mee
Een koffer vol heimwee
Naar samen met jou
Een lijst vol met dingen
Die ik nog wou
Een hoofd vol verhalen
Over prachtige jij
Over toen, over ooit
Over ons, over wij
Er is geen pauze voor missen
Geen vakantie voor rouw
Waar ik ook ga
Ik ga nooit zonder jou