GEDICHTENBUNDEL
Enkele weken geleden werd ik persoonlijk uitgenodigd om bij de presentatie van de gedichtenbundel van Janneke te zijn. Janneke heb ik mogen ontmoeten en begeleiden toen haar moeder in haar laatste levensfase was terecht gekomen. Ruim 3 jaar gelden mocht ik het afscheid voorbereiden van een moeder die het erg moeilijk vond om haar dochter te moeten loslaten. Mede omdat haar dochter psychische problemen heeft en al enige tijd in een zorginstelling woont. Samen hebben we de dochter kunnen begeleiden en voorbereiden op het afscheid van haar moeder. Door het verlies van haar moeder en een tante is Janneke gedichten gaan schrijven en gaan schilderen. Door dit te doen heeft het haar geholpen bij het verwerken van het verlies. Deze mooie gedichten, geschreven in deze tijd, zijn gebundeld in een boek, bijna 100 paginaโ€™s tellend inclusief een CD. Deze bundel genoemd โ€˜Mylifeโ€™ is door samenwerking met het weekblad Rond Haaksbergen en door sponsoring van een Kwaliteitsslager tot stand gebracht.
Ik deed natuurlijk mijn uiterste best om bij de presentatie van Janneke haar gedichtenbundel aanwezig te zijn, ik weet immers hoe belangrijk dit voor haar is. Ik wilde een passend cadeau schenken voor haar mooie presentatie en daarom heb ik een levensboom in hartvorm laten maken. Waarom een levensboom? Janneke volgt haar eigen levenspad, daar waar ook bomen zullen staan, ieder met zijn eigen leven. Op de standaard heb ik een stukje tekst, passend bij de boom, uit haar gedichtenbundel laten graveren. Janneke vond het een mooi gebaar, iets om over na te denken.
Ze reikte iedereen die genodigd was zoโ€™n mooie gedichtenbundel uit, welke was aangevuld met schilderijen uit eigen hand welke pasten bij het gedicht.
๐‘ฎ๐’†๐’˜๐’๐’๐’…. ๐’๐’Ž๐’…๐’‚๐’• ๐’Š๐’†๐’…๐’†๐’“๐’† ๐’–๐’Š๐’•๐’—๐’‚๐’‚๐’“๐’• ๐’›๐’๐’“๐’ˆ ๐’—๐’†๐’“๐’…๐’Š๐’†๐’๐’•.
Bovenstaande is geschreven en geplaatst met
toestemming van Janneke en haar familie.