We naderen het einde van het jaar. Het is december, een maand van de feestdagen, kaarslicht en gezelligheid. Dit is alleen niet voor ieder van ons vanzelfsprekend. Er zullen mensen zijn die het jaar anders uitgaan, dan als ze erin gingen in 2019. Door een overlijden van een dierbare of een onverwacht afscheid.

Terugkijkend op wat 2019 mij gebracht heeft, ben ik dankbaar dat er steeds meer nabestaanden mij weten te vinden. Zodat wij samen een waardig op maat gemaakt afscheid kunnen voorbereiden van hun dierbare, waardoor ook zij met mooie herinneringen verder kunnen en proberen de draad weer op te pakken. Dit is niet altijd gemakkelijk en vanzelfsprekend.

De wandelingen voor alleenstaanden die Annet en ik opgezet hebben zijn ook een succes. Het is erg fijn dat wij steeds meer mensen op deze manier mogen bereiken en niet alleen uit onze gemeente, maar ook vanuit de omringende gemeentes is er interesse. Ook zijn wij dankbaar voor de fantastische medewerking van de mensen van de locaties waar we gestart zijn en koffie hebben gedronken, zonder hun gastvrijheid hadden we dit niet kunnen doen! De dankbaarheid van deze groep mensen is groot, iets waar wij heel blij van worden! Ook komend jaar gaan we verder met de wandelingen.

Op 22 december is het laatste samenzijn van dit jaar. Dit keer op verzoek bij de steenfabriek. We gaan de kerststallen bekijken in de steenfabriek en sluiten samen af met koffie/thee en iets lekkers in kerstsfeer. Dus geef je nu op en ga mee!
Dus terugkijkend op 2019 kan ik meer dan tevreden zijn op al het moois wat er op mijn pad gekomen is. Tenslotte wil ik afsluiten met een gedicht:

Momenten
Deze tijd van het jaar
Waarin wordt herinnerd en afgesloten
Lichtjes en liefde samen komen
Wens ik jullie fijne warme dagen en mooie
momenten om te bewaren.

Warme groet Miranda,