Eind juli was de tweede keer dat de wandeling plaatsvond en de weergoden waren ons weer zeer goed gezind. Het was een prachtige dag met volop zon en een heerlijk fris windje. Er waren vele nieuwe gezichten en ook het aantal mannen dat meeliep is toegenomen, waardoor de groep mooi in evenwicht was. Deze keer hadden we ook Sophie Bik, fotograaf gevraagd om met ons mee op pad te gaan om foto’s te maken.

Iedereen had zich verzameld en toen het openingswoordje was geweest, gingen we op pad. Voor de deelnemers hadden we flesjes water voor onderweg, maar toch werd het een iets kleinere wandeling omdat de temperatuur snel opliep.

Tijdens de wandeling kwamen de mooiste gesprekken op gang en gaandeweg mengde de groep zich door elkaar, hierdoor ontstonden weer nieuwe ontmoetingen en gesprekken. Het eindpunt was, evenals de start, bij de Steenfabriek en hier aangekomen sloten nog wat dames aan voor de koffie, die niet mee konden wandelen. De koffie met Twentse krentenwegge werd door de vrijwilligers van de Steenfabriek geserveerd. Tijdens de koffie ontstond het idee een app groep aan te maken, mocht je eens ergens heen willen en je hebt niemand om mee te gaan, gooi het in de groep en wie weet wil er iemand mee? En ook zo werd de verbinding met de ander weer gemaakt. We sloten de ochtend af met een mooi gedicht, waarna ieder zijn eigen pad kon vervolgen en waar sommigen nog even bleven nazitten om te praten.

Wilt u nu de volgende keer ook mee? Meld u zich dan even aan bij mij. De volgende wandeling is op zondag 15 september. We vertrekken dan vanaf zorgboerderij Voswinkel te Losser.

Wees Welkom