Het is bijna het gesprek van de dag. Ik hoor het overal om mij heen, ook in de privésfeer. De stijgende kosten voor het levensonderhoud. De boodschappen zijn een stuk duurder geworden en de energierekening blijft alleen maar stijgen. Ook ik merk het in mijn portemonnee. Een tijd van financiële onzekerheid. Bij sommigen is door bijvoorbeeld omstandigheden het spaarpotje al bijna leeg of is de bodem al lang in zicht. Wat nu als je juist dan te maken krijgt met een ongeneesbare ziekte of een (on)verwacht overlijden? Kan ik het allemaal wel betalen? Wat kost de uitvaart? Ben ik voldoende verzekerd? Allemaal zorgen die er dan nog eens bij komen.
Ook in onze branche worden de prijzen verhoogd. De kosten van het crematoria, het vervoer, de kist en alle aanverwante zaken worden duurder. En dan denk je misschien wel: ‘ik ben verzekerd’, maar heel vaak blijkt dat de verzekering niet dekkend is om de kosten allemaal te betalen en moet er veelal best een bedrag bij.
Juist daarom is het goed om er eens bij stil te staan wat jij graag wenst op jouw afscheid, mocht de tijd daar zijn. Kijk de verzekeringspapieren eens na. Wat wordt er uitgekeerd en kan ik mijn wensen hiervan betalen? Of moet ik andere keuzes maken? Dit overzicht geeft duidelijkheid en hierdoor rust. Een overlijden overkomt je, of je nu jong of ouder bent, daar wordt helaas geen rekening mee gehouden. Een uitvaart is maatwerk, iedere uitvaart is persoonlijk en uniek.
Ik kan u hierbij eventueel helpen. Om je nu al voor te bereiden op het onverwachte, kun je vrijblijvend met mij in gesprek gaan. Om zorgen weg te nemen, of om wensen door te spreken, want goed voorbereid zijn op onverwachte situaties is, juist nu in deze tijd, belangrijker dan ooit.
Gewoon…. omdat iedere uitvaart zorg verdient.