Nu we 2020 achter ons hebben gelaten en aan het begin staan van een nieuw jaar, valt het mij op dat het afgelopen jaar toch heel snel voorbij is gegaan. Als ik terugkijk is er dan ook veel gebeurt, het vervelende coronavirus had de overhand en nam veel lichtpuntjes in het leven weg.

2020 is dan ook voor veel mensen een zwaar jaar geweest. Naast het verliezen van een dierbare, komt daar ook soms ander verlies bij. Verlies van baan, gezondheid en verlies van mooie momenten samen en feestjes die niet gevierd konden worden. Ook in het begeleiden van uitvaarten was soms niet gemakkelijk. Het afscheid moest klein zijn, met weinig genodigden. Er konden geen handen geschud worden, geen knuffels worden gegeven of een schouderklopjes, iets wat we juist dan zo nodig hebben. Maar ondanks alles werden we ook creatief en hebben we gekeken wat er nog wel mogelijk was en kon het afscheid anders, maar wel net zo liefdevol doorgang laten vinden.

Maar moeten we hierom 2020 maar snel vergeten? Nee, 2020 was ook een jaar in je leven, misschien minder mooi, maar ook dit bijzondere jaar hoort erbij. We mogen terugkijken, maar zeker ook vooruitkijken naar het jaar 2021! Ik wens u alle goed in 2021 en ook in dit nieuwe jaar sta ik weer met liefde voor u klaar!

Gewoon… ‘Omdat iedere uitvaart zorg verdient!