Op een zaterdagochtend fiets ik naar het dorp voor de laatste weekendboodschappen. Zodra ik van de fiets stap zie ik bekenden. Wat leuk, eventjes een praatje maken. Als snel komt het gesprek op de nieuwe weg ik nu bewandel. Enthousiasme, maar ook vragen. Of ik even tijd heb voor wat prangende vragen. Daar maak ik natuurlijk even tijd voor.

Mocht één van hun beiden komen te overlijden kunnen ze mij dan altijd bellen ongeacht het tijdstip? Ik ben 24 uur per dag/7 dagen per week bereikbaar. Het kan voorkomen dat ik niet in de gelegenheid ben de telefoon te beantwoorden. Voor dit soort momenten schakel ik de telefoon door naar een collega. Zij staat u te woord en in overleg worden de eerste afspraken gemaakt.

Na overlijden willen ze graag naar een uitvaartcentrum/aula. Welke is van jou?
Nou, ik heb geen uitvaartcentrum/aula. Gelukkig is er voldoende keus. Dit kan in Losser maar ook in de omliggende plaatsen. Maak de keuze op basis van uw gevoel of ga er eens een kijkje nemen of het echt zo goed voelt als u denkt. Wat uw wens ook is, ik kan daar als zelfstandig en onafhankelijk uitvaartondernemer de gewenste faciliteiten afhuren.

Nog een laatste vraag dan. Hoe zit dat met onze verzekering? Kan dat allemaal wel?
U bent altijd vrij om uw eigen uitvaartbegeleider te kiezen, ongeacht waar u verzekerd bent! Uiteraard bellen we na overlijden samen de verzekeringsmaatschappij om ze daarvan op de hoogte te stellen zodat zij de uitkering van de verzekering in gang kunnen zetten.

Zorg voor een uitvaartbegeleider die bij u past en waar u een goed gevoel over heeft.

We nemen afscheid. We wensen elkaar een goed weekend en ze hopen me gewoon weer in het dorp tegen het lijf te lopen een volgende keer dat we elkaar zien. Ik geef ze mijn kaartje voor het geval ze me op een andere manier nodig hebben of willen spreken.

Dit soort gesprekken overkomen me wel vaker en ik vind het fijn om duidelijkheid te kunnen geven. Dat daardoor het boodschappen halen wat langer duurt….. geen enkel probleem.

Omdat iedere uitvaart zorg verdient!