5 JAAR LATER….

Vrijdag 17 november 2017 krijgt mijn eigen bedrijf steeds meer vorm, ik heb me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ik ontvang een kamer van koophandelnummer, welke je nodig hebt om een aantal zakelijke dingen te regelen. Weer een stap richting een eigen bedrijf. Het bedrijf dat ik officieel 1 januari 2018 ga starten. Toch krijg ik in december al de eerste melding van overlijden en of ik deze wilde verzorgen. Wat ontzettend bijzonder…maar, omdat ik zakelijk nog niet alles op orde had, heb ik deze uitvaart samen met een lieve collega mogen begeleiden. Een mooie en dankbare start.

En nu, bijna 5 jaar, later heb ik een mooi, groeiend en inspirerend bedrijf opgebouwd. Dankbaar voor al het vertrouwen van families die mij wisten te vinden in emotionele situaties, dat zij mij de kans en het vertrouwen gaven om het afscheid van hun dierbare te regelen, maar ook dankbaar voor de mensen die in hun laatste stukje van hun leven waren aangekomen en mij dit vertrouwen gaven. Ik heb ontzettend mooie, intense gesprekken mogen voeren, veel wijsheid mogen ontvangen en veel vertrouwen gekregen dat ik het afscheid vorm mocht geven naar hun wensen.

Ik ben ook ontzettend dankbaar voor mijn lieve collega’s, zowel mijn collega’s huisartsenchaufers, waar ik nog een aantal uurtjes ben, want er zijn altijd mogelijkheden en bereidheid om te ruilen als ik moeilijk zit, maar ook natuurlijk mijn collega’s uitvaartbegeleidsters, altijd een luisterend oor, bereidheid om mij bij te staan wanneer het nodig is. Daarnaast natuurlijk niet te vergeten alle mensen die mij helpen om een afscheid vorm te geven, van de drukker tot de spreekster, allemaal hebben we hetzelfde doel, de nabestaanden moeten met een goed gevoel terug kunnen kijken.

Natuurlijk is er ook de kapper, nagelstyliste, pedicure en noem maar op. Soms blijf ik aan het verplaatsen van mijn afspraak, maar ze proberen het altijd voor mij te regelen, hoe bijzonder en mooi is dat! Als laatste, maar niet de minste ben ik dankbaar voor mijn gezin en lieve vrienden en vriendinnen, niet te vergeten. Altijd begrip en steun voor mijn werkzaamheden, hoe moeilijk ik het zelf soms ook vind. De toekomst kijk ik met vertrouwen te gemoed. Ik hoop dat er nog vele mooie jaren zullen volgen. Ik blijf bij mezelf en hoop dat ik nog vele nabestaanden mag bijstaan met het afscheid nemen. Dankbaar voor de afgelopen jaren en weer vooruitkijkend wat er komen gaat.

Gewoon…. omdat iedere uitvaart zorg verdient.